Den beste maten kjem frå Ryfylke

jan 13, 2020 | Nyhende

Me vågar å vera litt store i kjeften. Men, med tanke på råvarer, produkt, produsentar og kokkar er Ryfylke absolutt i toppsjiktet i Norge. Det var inga unnatak då finalen i Det norske måltid blei arrangert fredag 10. januar. I følgje juryen er den beste sjømaten og kjøtet frå Ryfylke.
Mikal og Astrid Viga vann prisen i kategorien «Årets sjømat foredla». Foto: Bitmap

Astrid og Mikal Viga har i vel 20 år produsert røykelaks frå sitt røykeri på Skiftun i Hjelmeland kommune. Det er blitt mangfaldige prisar og medaljar på ekteparet frå Ryfylke. Nå er neste pris sett på peishylla. Under Det norske måltid vann dei prisen for «Årets sjømat foredla» for produktet «Absolutt tradisjon», som er ein einerrøykt laks frå Mikals Laks, eller King Mikal Salmon som mange seier. To svært glade laksar kunne stolt lytta til juryen si grunngjeving: «Produktet blir presentert i ein eksklusiv emballasje som er noko utypisk for denne typen produkt. Informasjonen om produktet si historie og kor produktet kjem frå, er godt kommunisert. Produktet luktar friskt og har ein kompleks, men balansert smak. Dette er eit skikkelig handverksprodukt laga med kunnskap og kjærleik. Produktet er produsert på tradisjonsrike oppskrifter tilbake til 1870-tallet.»

Nyfiken på meir laks? Sjekk då https://kingmikal.no/

Anne og Harald Strand frå Strand Gard mottok prisen for Årets kjøt. Foto: Det norske måltid
Svina god gris frå Tau

På Tau i Strand kommune gliser eit anna ektepar godt om dagen. Anne og Harald Strand var minst like stolte då dei mottok prisen «Årets kjøt» frå scenen i Stavanger. Anne og Harald satsar både fugl og kjøt. Mange har kanskje smakt vaktelegg eller vaktlar frå Strand Gard. Nå var det gris som blei premiert i den 12. utgåva av det norske måltid. Svinenakken av Mangalitsa-gris, fekk juryen til å bruka desse store orda: «Vinnarproduktet har ein delikat farge, kjøtet har herleg konsistens og god tyggjemotstand. Smaken er fyldig og kjøtet gjev ein saftig og god kjensle i munnen. Vinnarproduktet er utruleg mørt, perfekt marmorert og dommarane synest det smaker nydeleg. Produsenten representerer ei spennande produksjon som er på framgang i Norge og som gjev råvarer med unik kjøtkvalitet.»

Lyst på meir svinnenakke? – sjå då https://www.strandgard.no/

Arkiv

Relaterte innlegg

Ryfast har opna

Ryfast har opna

30. desember 2019 kl. 12.00 opna endeleg Ryfylketunnelen mellom Solbakk i Strand kommune og Hundvåg i Stavanger kommune. Sjå bilete frå opninga under. Du kan også sjå og lesa om opninga på NRK Rogaland. Prosjektleiar Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen saman med...

Markering av Ryfastopning

Markering av Ryfastopning

Mandag 30. desember kl. 12.00 opnar Ryfylketunnelen mellom Solbakk i Strand og Hundvåg i Stavanger for trafikk. I det høve blir det ei markering på Solbakk. Ordførar i Strand, Irene Heng Lauvsnes kjem, det gjer også prosjektleiar for Ryfast, Gunnar Eiterjord. Publikum...

Ryfast + buss = sant

Ryfast + buss = sant

Ryfastsambandet opnar snart, nærare bestemt 30. desember, og vegen til og frå Ryfylke blir lett. I tillegg til at du køyra eigen bil nett kva tid du vil, tilbyr også Kolumbus sine tenestar og fraktar deg kjapt fram og tilbake. Ynskjer du å vite meir om kva...

Pin It on Pinterest

Share This