Fjellam frå Ryfylke til topps!

feb 4, 2022 | Framside, Lite toppbilde, Nyhende, Ryfylkealliansen

Kaldrøykt pinnekjøt av Fjellam frå Ryfylke foredla av Albert Idsøe i Stavanger, vann finalen i Det Norske Måltid i kategorien Årets kjøt foredla.

Er det noko Ryfylke er kjent for, så er det nettopp lam som har beita i Ryfylkefjella. Knapt 30 sauebønder i Ryfylke har danna samvirkeføretaket Fjellam frå Ryfylke. Stolte ryfylkingar leverer pinnekjøt til slaktar Albert Idsøe i Stavanger, som igjen foredlar kaldrøykt kjøt på beste vis. Ja, det beste foredla kjøtet i Norge i 2021, så du kjenner den gode smaken frå heia.

Albert Idsøe og Christopher Bergseteren. Foto: Det Norske Måltid – Fabel Media

I grunngjevinga frå juryen heiter det: Produktet viser handverk av ypparste klasse. Her er det nøye utvalde råvarer som set standarden for eit premium produkt. Vinnarproduktet er lett og tilbereda og smaken er godt balansert. Kjøtet er delikat og saftig, og har fine tonar av røyk. Kjøtfylden er god og likeså er smaken på feittet. Dette er eit svært godt pinnekjøt, og dommarane diggar dei lange pinnane.

Det Norske Måltid (DNM) har blitt arrangert årleg sidan 2008. Her blir dei beste mat- og drikkeprodusentane frå heile landet kåra. Finalen i år blei gjennomført digitalt, og den kan du sjå her.

Fjellam frå Ryfylke er blant medlemmer i Ryfylkealliansen. Me gratulerer med sigeren!

Les meir om Fjellam frå Ryfylke her: Fjellam frå Ryfylke

Arkiv

Relaterte innlegg

Lagar og reddar liv

Lagar og reddar liv

Dei er unge, ambisiøse og vil redda liv. Møt ungdomane som går på ambulanselinja på Sauda vidaregåande skule. Og det er eit nålauge å koma inn på Rogalands mest populære utdanning. I industriarbeidarbyen Åbøbyen skal dei feira ei heil langhelg, med både spel,...

Teknologihovudstaden Tau

Teknologihovudstaden Tau

Testsenter for dronar og systemhus for elektronikk. Det kan sjå ut som jobbing med dingsar og små detaljar, men er strengt tatt det fremste innan teknologi på kloden. Det er ikkje farleg å bruka store ord når ein er på Tau. I dagens Ryfylkepuls skal me også besøkja...

Sterkt fellesskap i lunsjen

Sterkt fellesskap i lunsjen

Det er varmare i veret, dagane er lysare og snøklokkene står majestetisk på plenen. Men for sauebøndene i Ryfylke er det noko heilt anna som opptar fokuset nå, nemleg lamming. Med håp om at vêren gjorde jobben grundig i fjor, ventar den rastlause bonden på årets...

Pin It on Pinterest

Share This