Over 3000 påmeldte på 10 dagar

Påmeldinga til halvmaratonet Ryfastløpet opna 1. desember. 10 dagar seinare er over 3000 løparar påmeldt!

Ryfastløpet skal gå av stabelen 5. oktober 2019, og blir verdas første og einaste undersjøiske halvmaraton. Løpet startar ved Gamle Gamlingen i Stavanger kommune, går gjennom Hundvågtunnelen, vidare gjennom Ryfylketunnelen og endar opp på Solbakk i Strand kommune. Det lågaste punktet er 292 meter under havoverflata, så ein det er ikkje ein heilt vanleg halvmaraton me snakkar om her!

Det er idrettsklubbane Midtbygdens IL og Staal IL i Strand kommune som er hovudarrangørarar, med Statens vegvesen, IL Skjalg og Stavanger Skiklubb som medarrangørar.

Og interessa er stor! Over 3000 har altså meldt seg på 10 dagar etter påmeldinga opna. Det er plass til fleire, men dersom talet aukar like fort i dagane framover bør ein vere rask om ein vil vera med. Det er satt eit tak på 5000 løparar.

I tillegg til halvmaraton skal det arrangerast både barneløp i begge endar, og rulleskirenn på Solbakksida. Informasjon om både løp og renn er å finna på heimesida www.ryfastløpet.no.

cof