Her er finalelaga

mar 15, 2024 | Framside, Lite toppbilde, Nyhende, Ryfylkequiz 2023

Skulefinalane i Ryfylkequizen er utført, med spenning, engasjement og tårer. Me står att med 27 motiverte ungdomar, som skal til den store direktesende finalen i mai. 

Åttandeklassingar i heile Ryfylke har gjort ein iherdig innsats og tileigna seg mykje kunnskap om Ryfylke. Dei har lese pensum, testa kvarandre og laga eigne kahootar i klassen. At dei har jobba godt, viste seg i eit skyhøgt nivå i skulefinalane. Me er skikkeleg imponert av elevane og gler oss stort til den store finalen. Deltakarane var engasjerte og vinnarlaga kunne ikkje koma raskt nok i gang med vidare øving. At det er stort konkurranseinstinkt blant elevane, og at det betyr mykje å koma vidare, er ikkje vanskeleg å sjå. Enkelte tok det så seriøst at vedkomande måtte ta seg ein tur ut på gangen etter at sigeren var klar, for å tørka tårer.

Målet vårt med ein slik quiz er at ungdomane i Ryfylke skal lære om plassen dei bur på og plassane elles i Ryfylke. Me vil at dei skal kjenna ein tilhørigheit til distriktet, og at dei er klar over kva moglegheiter som finst her – både kva gjeld næring, fritidsaktivitetar og stad å bu.

Skulefinalane er gjennomført, og det er nå klart kven som skal representera klassen og skulen i Storfinalen på Fjelltun skule i Strand kommune onsdag 22.mai. Hugs at du kan følgja finalesendinga direkte på desse sidene frå kl.12.00.

Her er dei ni vinnarlaga:

Finnøy

IDA

F.v. Alexandra Barbara Deak, Daniel Esaia Alstveit og Iskander Moltu

Sauda

PAL

F.v. Anniken Vikeså-Solheim, Leah Iselin Aartun Gausdal og Pavlo Panchuk

Sand

OK

F.v. Agathe Lunde, Kristian Lovra, Bård Solheim og Mathias Veen Fjetland

Hjelmeland

Hjelmelandalliansen

F.v. Sverre Ommundsen, Gunnar Auestad Dalane, Anette Moen Meltveit og Heidi Helgøy

Forsand

ForStrand

F.v. Greta Dovidonyte, Sigrid Fossan Medalen og Tuva Espedal

KF-skolen

Nagdal

F.v. Silvia Fiskå Espedal, Samuel Fløysvik og Magnus Norland

Tau ungdomsskole

TSV

F.v. Thea Gjerde Leite, Storm Kvål og Viljar Stendahl

Jørpeland ungdomsskole

Ginger Power

F.v. Malia Kalviknes, Sara Helland og Tore Oftedal Fjelde

Tryggheim Strand

Need full speed

F.v. Thea Sofie Flatebø, Lina Vårdal og Aneah Edland

Ryfylkequiz blir gjort i samarbeid med Hjelmeland Sparebank, Sauda kommune, Suldal kommune, Hjelmeland kommune, Strand kommune, Stavanger kommune, Sandnes kommune.

Arkiv

Relaterte innlegg

Kalvekos og vepsebol

Kalvekos og vepsebol

Han er tidleg oppe for å vekka både dyra og familien, og er ikkje den som kryp tidleg til sengs. For heile dagen må nyttast. Dagar og år er også blitt brukte til heftige diskusjonar. Ikkje fordi han plent vil, men fordi han kjenner på eit samfunnsansvar. Men, korleis...

Ung jobbrekruttering

Ung jobbrekruttering

Ungdom kan finna sine bedrifter og bedrifter kan finna sine ungdomar. Klar, ferdig, sommarjobb.no Ja, det er nettopp det sommarjobben.no går ut på - at bedrifter og ungdom kan finna kvarandre. For nokon må dekkja opp for tilsette som skal ha sommarferie, og mange...

Ungdom i Ryfylke får gratis ungdomskort frå 1.april

Ungdom i Ryfylke får gratis ungdomskort frå 1.april

Ryfylkepuls har tatt pulsen blant Ryfylkeungdomen – kva synes dei om ordninga med gratis ungdomskort som snart skal tre i kraft? Vil det gjera at dei reiser meir? Er dette eit godt lokkemiddel for å få ungdom til å bu og studera i Ryfylke? Ein av dei me tok ein prat...

Pin It on Pinterest

Share This